marți, 30 iunie 2009

Divorțul, un subiect fierbinte

Divort

În aceste zile, sau săptămâni, sau luni, o grămadă de oameni au făcut deja coadă la tribunal, așteptând să rezilieze hârtia pe care scrie mare "Certificat de căsătorie". De ce acest pohod de oameni, ce de-abea așteaptă să încheie o relație eșuată? Motivele sunt diverse. Oamenii se schimbă, sentimentele la fel. Viața merge înainte, și ceea ce este vechi și inadaptat situației prezente este eliminat. Dar situația de acum va fi și mai rea, din momentul când Saturn va intra în zodia Balanței, lucru ce se va produce din noiembrie 2009. Acesta va oscila între Balanță și Fecioară, și va produce mult mai multe rupturi decât ceea ce se înregistrează acum, la tribunalele din toată țara.

Dar cum se poate vedea dacă o relație are sau nu șanse de a trece proba timpului? Sau, se poate vedea acest lucru din hărțile natale ale celor doi implicați? Răspunsul este afirmativ, și în acest sens stă mărturie un studiu efectuat pe 3,2 milioane de cupluri. S-a luat în considerație doar data nașterii celor doi (luându-se ora 12 după-amiaza ca oră de naștere) realizându-se sinastria (suprapunerea) celor două hărți. În continuare s-a făcut raportul între aspectele armonioase și cele dizarmonioase, și s-a constatat că un raport subunitar conduce la o creștere cu 20% a probabilității unui divorț.

Dăm în continuare datele tehnice pentru cei ce doresc să afle care este șansa de a rămâne împreună, sau dacă este mai probabil ca relația să se destrame. Nu este necesară cunoașterea orei de naștere.

Orburile folosite pentru aspecte sunt următoarele: conjuncție 7° (8° pentru Luminarii), opoziție 7°, trigon 6° (7° pentru Luminarii), careu 6°, sextil 5° și inconjuncție (quincunx) 3°.

Divort exemplu

Aspectele armonioase sunt toate trigoanele, toate sextilele, majoritatea conjuncțiilor cu excepția planetelor dure (Marte-Pluton, Soare-Pluton, Marte-Saturn, Saturn-Uranus, Lună-Pluton etc) și opoziția dintre Soare și Lună și dintre Soare și Venus. Aspectele dizarmonioase sunt toate careurile, toate inconjuncțiile, conjuncțiile dificile de mai sus și toate opozițiile, cu excepția celor două arătate mai sus. Un raport de 1,5-1 între aspectele armonioase si cele dizarmonioase este un rezultat promițător. În exemplul de mai sus acest raport este de 11:16 (0,68) cei doi mărind coada din sălile tribunalului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu