miercuri, 1 iulie 2009

Bernard Madoff, excrocherie la superlativ

Bernard Madoff

Bernard Madoff a stabilit un nou record mondial. Este vorba despre cea mai mare fraudă comisă de o singură persoană, și aceasta la nivel mondial. El a fost judecat pe data de 29 iunie 2009 și găsit vinovat în 11 capete de acuzare. A produs o pagubă de 65 miliarde de dolari clienților săi, ceea ce a condus la o pedeapsă de 150 de ani de închisoare. De fapt această sumă enormă a depășit normele americane de aplicare a pedepsei, deoarece normele federale de sancționare a unei fraude se opreau la 400 milioane de dolari. Nu știu de ce îmi vine acum să împart miliardele de dolari la anii de pușcărie, dar mânat de curiozitate o fac. Ar ieși un an de închisoare pentru 43 milioane de dolari, plus ceva mărunțiș. Mi se pare destul de puțin, dar probabil criteriile de calcul sunt altele, așa că nu insist. Bernard Madoff a fost arestat pe data de 11 decembrie 2008 și aici deja apare ceva interesant. Această apariție este sub forma cifrei 2, care rezultă din data judecării (29 = 2 + 9 = 11 = 2), data arestării (11 = 1 + 1 = 2) și data de naștere a lui Bernard Madoff, care este și ea 29. Faptul că numărul 2 se repetă de atâtea ori nu este o întâmplare. Putem spune că este o coincidență, dar aceste întâmplări și coincidențe când se repetă într-un număr prea mare deja ridică niște semne de întrebare. Cifra 2 este cifra păcatului, a dezbinării de Dumnezeu. Este o cifră ce are răutatea ascunsă înăuntrul ei, și de aceea este extrem de periculoasă, dacă forța ei nu este stăpânită așa cum trebuie. Și se pare că Bernard Madoff nu a reușit să o stăpânească.

Bernard Madoff (ce se pronunță meidof) s-a născut la data de 29 aprilie 1938, în Queens, New York, SUA. Pe data de 10 decembrie 2008 el a destăinuit celor doi fii ai săi că afacerea de miliarde ce o conducea era doar o cacealma, bazată pe schema Ponzi (această schemă este alt subiect interesant ce o voi arăta ulterior). A doua zi Bernard Madoff a fost arestat, nu pentru că polițiștii americani ar fi deosebit de deștepți, ci pentru că cei doi fii s-au dus direct la poliție cu informația aflată de la tatăl lor.

Bernard Madoff natala

Harta astrologică de mai sus este ridicată pentru ora 12, ceea ce nu este greșit pentru o personalitate publică. Mai ales în cazul lui Bernard Madoff, ea se potrivește chiar foarte bine. În casa II, a banilor, se află Neptun retrograd. Neptun este planeta iluziei și în cazul lui Madoff, a înșelătoriei. Ea arată felul în care acesta a câștigat uriașa sumă de bani, cu care și-a cumpărat case, proprietăți, iahturi și câte și mai câte. Neptun face un careu cu Lilith aflată în casa V, a investițiilor financiare, ceea ce leagă cele două elemente: bani câștigați prin mijloace necinstite, printr-o iluzie a unor investiții ce nu au fost niciodată făcute. Jupiter, planeta bogăției, se află în casa VIII, a banilor partenerilor. Ea arată bani ce vin ușor de la alții, din cauza lăcomiei ce pune stăpânire pe oameni când este vorba despre un câștig rapid și substanțial. Acest Jupiter este rău aspectat de Venus, dând nevoia de lux și posibilitatea ca această nevoie să fie satisfăcută prin mijloace necinstite. Tot el este însă bine aspectat de Mercur, planeta inteligenței, pentru că totuși nu oricine poate face „afaceri” la un nivel atât de mare (Jupiter amplifică ideile date de Mercur, dar în acest caz acestea sunt idei greșite, necinstite, natura celor două planete fiind duală). La toate acestea se adaugă planetele din semnul Taurului, ce și ele indică materialism și nevoie de câștig. Bernard Madoff a avut o viață trecută în care a trăit bine, nu a dus lipsă de nimic, și a încercat ca și în această viață să facă același lucru. Banii l-au tras în jos și l-au îndepărtat de la scopul spiritual al vieții actuale, de unde și vorba că „banii sunt ochiul dracului”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu