sâmbătă, 27 iunie 2009

Michael Jackson a murit

Michael Jackson

Vestea că Michael Jackson a murit, a venit ca o lovitură puternică ce ne-a luat prin surprindere. Acesta este de fapt efectul obișnuit al veștilor de acest fel, când de obicei nu poți spune decât „poftim?”. Regele muzicii pop Michael Jackson, a murit vineri în jurul orei 1:42 am, ora României, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac (potrivit ştirilor apărute în presă.). Decesul a survenit într-un spital din Los Angeles unde fusese transportat de urgenţă, ce se afla doar la 5 minute de locuinţa sa. Persoane apropiate lui Michael Jackson au spus medicilor de la Clinica de Urgenţă, că acesta s-a prăbuşit imediat după ce i-a fost injectat medicamentul Demerol. Cauza morţii cântăreţului nu se ştie încă, speculându-se abuzul de medicamente . Cântăreţul se pregătea de un Megaconcert ce trebuia să înceapă pe 13 iulie la Londra, iar emoţiile şi stresul acumulat la repetiţii l-au facut să exagereze cu medicamentele, pentru a se menţine în formă.

Michael Jackson natal

Născut la 29 august 1958 în Gary, Indiana, ora 23:53, cântăreţul şi-a început cariera muzicală încă de la vârsta de 10 ani, cu grupul Jackson 5, alături de fraţii săi mai mari. Succesul de pe scenă era umbrit, în viaţa privată, de abuzurile comise de tatăl său asupra sa, după cum se observă şi din harta natală (conjucţia Soare- Pluton în casa IV). Marte în casa XII, (casa duşmanilor ascunşi, a sacrificiilor, a bolilor cronice) îi aduce mulţi duşmani secreţi din rândul celor cu care lucrează, dar şi posibilitatea ca cei apropiaţi (fraţi, surori) să-i devină duşmani secreţi şi să-l invidieze (Marte se află în careu cu dispozitorul său Venus, aflată în casa fraţilor). Luna în Peşti îl face extrem de sensibil, iar careul cu Saturn arată depresii, un puternic sentiment de singurătate şi izolare, neînţelegeri cu mama, dar şi pierderea reputaţiei etc. Punctul senzitiv al morţii se află în casa X, arătând o moarte în timpul exercitării profesiei (în timpul pregătirii repetiţiilor pentru turneu). Saturn, guvernatorul casei VIII (a morţii) în opoziţie cu Ascendentul în Gemeni, arată o moarte prin asfixiere, sufocare, un blocaj al nivelului respirator. Harta lui Michael Jackson arată o viaţa tristă şi plină de suferinţe.

Michaeil Jackson deces

În momentul morţii, Marte îi tranzita casa XII şi se apropia de conjuncţia cu Marte natal, aducându-i un exces de energie, dar şi posibile acuzaţii false din partea unei persoane apropiate, ce vin pe fondul depresiilor cauzate de tranzitul lui Saturn în opoziţie cu Luna natală, acesta aducându-i neînţelegeri cu familia şi lipsă de sprijin, reactivând amintirile subconştiente dureroase din timpul copilăriei. Vitalitatea scazută din această perioadă (Saturn în careu cu Ascendentul), dorinţa de autodepăşire dată de Marte, stresul acumulat datorită problemelor de sănătate şi financiare cu care se confrunta, au dus la consumul de medicamente antidepresive. Injecția cu medicamentul Demerol nu a făcut decât să grăbească insuficienţa respiratorie ce a dus la sufocare, un blocaj al plămânilor, posibil şi din cauza unei infecţii a acestora. În acelaşi timp, Jupiter planeta abundenţei şi a norocului (împreună cu Chiron şi Neptun) se aflau în trigon cu Jupiter natal, dispozitorul lui Saturn (semnificatorul morţii). Jupiter este Marele Eliberator şi când moartea se produce pe un astfel de tranzit este un semn că sufletul va fi eliberat din închisoarea corpului. În timp ce noi plângem tragedia morţii sale, planetele ne arată că moartea lui Michael Jackson a fost o eliberare de la o viaţă deosebit de dureroasă.

1 comentarii:

Vio spunea...

Cu siguranta a fost o eliberare pentru sufletul celui care a fost, megastarul muzicii pop Michael Jackson;Dumnezeu stie mai bine de ce l-a chemat la El,in floarea varstei!?
Odihneasca-se in pace!

Trimiteți un comentariu